2. Vaihtoyliopistojen esittely

Yhdysvaltojen vaihto Satakunnan ammattikorkeakoulusta kulkee Magellan-nimisen järjestön kautta. Magellanilla on USA:ssa yhteensä 16 vaihtokoulua ympäri maata. Tässä blogitekstissä esittelen lyhyesti jokaisen yliopiston ja toivottavasti löydät oikean koulun juuri sinulle. Vaikka kouluesittelyihin on merkitty lukukauden aloitus, niin ota huomioon, että sinun täytyy ehkä olla jo viikkoa aikaisemmin vaihtoyliopistolla orientaation takia! Katso tarkemmin mitä mahdollisia lisämaksuja yliopistolta voi tulla Magellanin sivuilta kohdasta “Fees & Visas” tai yliopistojen omilta nettisivuilta. Lisämaksuja voivat olla muun muassa vakuutus, oppikirjat, pääsymaksu, jne.  

Lisätietoja löytyy myös Magellanin nettisivuilta:   http://www.magellanexchange.org/ 

Alla olevasta kartasta näkee, missä vaihtoyliopistot sijaitsevat;

 

 Austin Peay State University

Austin Peay State yliopisto tarjoaa suuren yliopiston resursseja pienen yliopistokampuksen eduilla. Yliopisto sijaitsee Tennesseen Clarksvillessa, 45km päässä Nashvillesta. Clarksvillessa asuu noin 150 000 ihmistä. Clarksvillea ympäröi luonnon kauneus ja kaupunki tarjoaa erilaisia palveluita ja ulkoilumahdollisuuksia. Kaupungissa ja sen ympärillä olevilla alueilla pystyy nauttimaan muun muassa vaelluksesta, melonnasta, puistoista, virkistysalueista sekä taiteesta ja kulttuurista. Yliopistolle pääsee parhaiten lentämällä Nashvillen kansainväliselle lentokentälle. Lisätietoja ylipiston omilta sivuilta: https://www.apsu.edu/index.php 

Orientaatio vaihto-oppilaille pidetään viikkoa ennen luentojen alkamista. Orientaation tarkoituksena on virallisesti sanoa tervetuloa opiskelijoille, tutustua kampukseen ja muihin palveluihin. Yliopistolla on myös mahdollisuus osallistua ”Bridge Program” nimiseen ohjelmaan. Bridge Program on ryhmä, jossa on niin vaihto-opiskelijoita kuin paikallisia opiskelijoita. Bridge Program on suunniteltu auttamaan vaihto-opiskelijoita tutustumaan usalaiseen kulttuuriin ja historiaan ja vaihto-opiskelijat opettavat paikallisille opiskelijoille omista maistaan.  

Kampuksen virtuaalikierrokselle pääsee tästä http://www.apsu.edu/virtual-tour/index.php 

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun alkuun. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun alkuun.  

Asuminen: Vaihto-oppilaiden pitää asua kampuksen asuntolassa tai asunnoissa. Asuminen maksaa $2,550-$3,825/lukukausi, riippuen huoneesta/asunnosta.  

Ruokailu: Kampuksella on useita ruokailumahdollisuuksia. ”Meal Plan” ostetaan lukukauden alussa ja opiskelija saa itse valita haluamansa meal planin. Ateriat kampuksella maksetaan omalla henkilökortilla. Meal Plan on pakollinen ja hinnat vaihtelevat $900-$1,625/lukukausi. Lisätietoja asumisen ja Meal Plan hinnoista löytyy http://www.apsu.edu/housing/rates 

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Construction, Energy and Environment (Master´s) 
 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Industrial Management 
 • Information and Communication Technology 
 • International Business 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering 
 • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka 
 • Sähkö- ja automaatiotekniikka 
 • Tietojenkäsittely 

 Dakota State University

Dakota State yliopisto sijaitsee Madisonissa, South Dakotassa. Madison sijaitsee noin 80km päässä Sioux Fallsista, joka on South Dakotan suurin kaupunki. Madison on kahden järven välissä ja siellä asuu noin 6 500 ihmistä. Madison on eloisa, turvallinen ja pieni kaupunki, jossa on suuren kaupungin palvelut. Madisonissa pääsee nauttimaan kauniista maisemista niin järven rannalla, puistoissa kuin patikointi reiteillä. Parhaiten yliopistolle pääsee lentämällä Sioux Fallsin lentokentälle. Lisätietoja yliopiston omilla sivuilla https://dsu.edu/  

Dakota State yliopisto järjestää Get Oriented (GO) -nimisen orientaation, johon jokaisen vaihto-opiskelijan pitää osallistua.  

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun alkuun.  

Asuminen: Vaihto-oppilaat voivat asua joko kampuksen asuntoloissa tai kampuksen ulkopuolella asunnossa. Asuntola maksaa suunnilleen $1,747-$2,187/lukukausi. Asuntolassa on ilmainen netti, kaapelitelevisio ja pyykkitupa. Yli 21-vuotiaat voivat halutessaan asua kampuksen ulkopuolella asunnossa. Lisätietoja asumisesta https://dsu.edu/student-life/residence-life/residence-halls 

Ruokailu: Kampuksen asuntoloissa asuvien on Meal Planin ostaminen pakollinen. Meal Planien hinta vaihtelee $1,288-$1,824/lukukausi riippuen sen sisällöstä.  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Health and Welfare Technology (Master´s) 
 • Industrial Management 
 • Information and Communication Technology 
 • International Business 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Tietojenkäsittely 

Delta State University

Delta State yliopisto sijaitsee Clevelandissa, Missisipissä. Clevelandissa asuu noin 12 000 ihmistä ja noin 3 700 opiskelijaa. Cleveland kuuluu USA:n top 100 pienimpään kaupunkiin ja tunnetaan ystävällisistä ihmisistä ja eteläisestä vieraanvaraisuudesta. Alueella maatalous on erittäin tärkeää ja Cleveland toimii myös alueen kaupallisena keskuksena. Yliopistolle pääsee parhaiten lentämällä Memphis, Tennesseehen, josta on kuljetus vaihto-oppilaille kampukselle valittuina päivinä. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta http://www.deltastate.edu/  

Viikkoa ennen kurssien alkamista vaihto-oppilaille pidetään orientaatio, johon jokaisen pitää osallistua.  

Syyslukukausi: elokuun puolesta välistä joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin. 

Asuminen: Vaihto-oppilaat asuvat kampuksen asuntolassa. Asuntolan huoneet ovat moderneja kahden hengen huoneita, josta löytyy ilmastointi. Halutessaan voi vuokrata mikroaaltouunin tai jääkapin. Asuntolassa on myös pesulapalvelu ja kaapelitelevisio. Asuminen asuntolassa maksaa noin $2,400/lukukausi. Lisätietoja asumisesta http://www.deltastate.edu/student-life/housing-and-residence-life/ 

Ruokailu: Meal Planin ostaminen on pakollinen jokaiselle opiskelijalla, sillä asuntolassa ei ole keittiötä. Meal Plan maksaa noin $1,585/lukukausi. Lisätietoja https://campusdish.com/ 

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Tietojenkäsittely 

 Missouri State University

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missouri State ylipisto sijaitsee Springfieldissa, Lounais- Missourissa.  Springfieldissa asuu noin 167 000 ihmistä. Springfield tunnetaan muuan muassa Route 66 syntymäpaikkana.  Springfield sijaitsee kätevästi suurien kaupunkien lähellä, kuten St. Louis ja Kansas City. Yliopistolle pääsee parhaiten lentämällä Springfieldin lnetokentälle, isompien kaupunkien kautta.   Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://www.missouristate.edu/ 

Orientaatio on pakollinen jokaiselle vaihto-oppilaalle ja se järjestetään joka syksy ja kevät.  

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin.  

Asuminen: Magellanin vaihto-oppilaat yleensä asuvat kampuksen asuntolassa. Asuntolan huoneet vaihtelevat omasta kylpyhuoneesta omaan keittiöön. Opiskelijoilla on mahdollisuus joko ostaa tai vuokrata jääkaappia ja/tai mikroaaltouunia. Asuminen maksaa noin $3,844-$5,063/ lukukausi (hinta sisältää Meal Planin). Lisätietoja https://reslife.missouristate.edu/  

Ruokailu: Kampuksen asuntolassa asuessa on Meal Planin ostaminen pakollinen. Asumisen ja Meal Planin hinta on laskettu yhteen. Kampuksen lähellä on myös erilaisia ravintoiloita. Lisätietoja https://www.dineoncampus.com/missouristate/  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Industrial Management 
 • Information and Communication Technology 
 • International Business 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Sairaanhoitaja 
 • Sosionomi 
 • Tietojenkäsittely 

Missouri University of Science & Technology

Missourin yliopisto sijaitsee Rollassa, Missourissa. Rollassa asuu noin 20 000 ihmistä ja kaupunki on perustettu vuonna 1858. Rolla sijaitsee luonnonkauniissa Ozarkin vuoristossa. Rolla toimii alueen keskuksena ja sitä sanotaan koko USA:n yhdeksi elinkelpoisimmista yhteisöistä. Route 66 kulkee Rollan downtownin läpi. Alueella on paljo ulkoilu mahdollisuuksia, muun muassa puistoja ja luonnonpuistoja. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta http://www.mst.edu/ 

Orientaatio vaihto-oppilaille on yleensä kaksi viikkoa ennen kurssien alkamista. Orientaatiossa tutustutaan muun muassa kampukseen, tietoja palveluista ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Vaihto-oppilaiden osallistumista orientaatioon kannatetaan.  

Syyslukukausi: elokuun alusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun alusta toukokuun puoleen väliin.  

Asuminen: Vaihto-oppilaita kannatetaan asumaan kampuksen asuntoloissa. Asuntolassa asumisen hinta vaihtelee huoneittain. Kaikissa huoneissa on kaapeli televisio ja wi-fi. Asuntolapaikkaa hakiessa pitää maksaa $200 takuumaksu. Vaihto-oppilaiden pitää itse ostaa lakanat, peitot, tyynyt ja pyyhkeet, mutta KV-toimistolta pystyy ostamaan aloituspakkauksen.  

Ruokailu: Kampuksella asuvien opiskelijoiden pitää ostaa Meal Plan.  Meal Planeja on monta erilaista ja hinnat vaihtelevat sisältöjen mukaan. Lisätietoja https://reslife.mst.edu/diningoptions/mealplans/

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Industrial Management 
 • Information and Communication Technology 
 • International Business 
 • Konetekniikka 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering  
 • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka 
 • Sähkö- ja automaatiotekniikka 
 • Tietojenkäsittely 

Northern State University

Northern State yliopisto sijaitsee Aberdeenissa South Dakotassa. Aberdeenin asukasluku on 25 000 ja kaupunki on perustettu 1800-luvun loppupuolella. Aberdeenin kaupunki sai alkunsa, kun rautatiet rakennettiin Dakota Territoryn kautta, ja se kasvoi vahvaksi maatalouskeskukseksi, joka on nyt monipuolistettu tuotantoon ja palveluun. Aberdeen yhdistää perinteisen keskiaikaisen vieraanvaraisuuden ja suurkaupunkialueen edistyksellisyyden, joka luo turvallisen ja ystävällisen ympäristön. Parhain tapa päästä vaihtoyliopistolle on lentää joko Aberdeenin tai Minneapolis/St. Paulin lentokentälle. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta http://www.northern.edu/  

Orientaatio järjestetään vaihto-opiskelijoille ja kestää muutaman päivän. Orientaatiossa mennään läpi rekisteröinti, terveydenhoito, turvallisuusasiat ja muita asioita, joita vaihto-opiskelijan on hyvä tietää. Vaihto-opiskelija orientaation jälkeen, yliopistolla järjestetään orientaatio ensimmäisen vuoden opiskelijoille ja se järjestetään ennen kurssien alkamista.  

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun alkuun. 

Asuminen: NSU:n kampuksella on viisi asuntolaa. Vaihto-opiskelijoiden pitää asua kampuksen asuntolassa. Asuntola huoneiden hinnat vaihtelevat €1600 – €2700 riippuen huoneesta. Asuntoloissa on ilmainen Wi-Fi ja paikallispuhelinpalvelu. Jokaisessa asuntolassa on oma pesutupa.  

Ruokailu: Meal Plan on pakollinen jokaiselle opiskelijalle, joka asuu kampuksella. Meal Planien hinnat vaihtelevat $1300-$1900 

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering 
 • Tietojenkäsittely 

 Northwest Missouri State University

Northwest Missouri State yliopisto sijaitsee Maryvillessä, Missourissa.  Maryvillessä asuu 12 000 ihmistä ja se on täydellisen kokoinen yliopistokaupunki. Maryvillestä löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja Mozingo-joki kulkee kaupungin läpi. Yliopistolle pääsee parhaiten lentämällä Kansas City, Missourin lentokentälle, josta on myös KV-toimiston järjestämä kuljetus yliopistolle.  Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://www.nwmissouri.edu/

Vaihto-opiskelijoille järjestetään orientaatio ja se on kaikille pakollinen. Jos et jostain syystä pääse orientaatioon, niin et ole oikeutettu osallistumaan kursseille. Orientaatiossa mennään läpi asioita, joita vaihto-opiskelijan on hyvä tietää ja hoidetaan paperityöt loppuun.  

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun alusta toukokuun alkuun.  

Asuminen: Asuntolassa jaetuissa huoneissa. Kahden hengen huoneet ovat kalustettuja ja KV-toimisto auttaa petivaatteiden, pyyhkeiden ja puhelimien kanssa. Asuntoloissa on ilmainen Wi-Fi. Lisätietoja asumisesta http://www.nwmissouri.edu/reslife/index.htm 

Ruokailu on laskettu asumisen kanssa yhteen ja se maksaa yhteensä noin $4700 per lukukausi. Lisötietoja asumisen ja ruokailun hinnoista   http://www.nwmissouri.edu/bursar/roomcosts.htm  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering 
 • Sairaanhoitaja 
 • Sosionomi 
 • Tietojenkäsittely  

Southeast Missouri State University

Southeast Missouri State yliopisto sijaitsee Cape Girardeaussa, Missourissa. Cape Girardeaussa asuu 50 000 ihmistä.  Cape Girardeau sijaitsee Missisippi joen varrella, noin puolessa välissä St.Louisia (Missouri) ja Memphis (Tennesee). Kaupunki perustettiin 1793 ja se on saanut paljon vaikutteita Saksasta ja Ranskasta. Yliopistolle päsee lentämällä St. Lousiin ja sieltä joko linja-autolla tai lentämällä Cape Girardeaun.  Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta http://www.semo.edu/ 

Orientaatio järjestetään muutaman päivää ennen kurssien alkamista. 

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun alkuun. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin.  

Asuminen on mahdollista joko kampuksen asuntolassa tai kampuksen lähellä olevissa asunoissa. Asunnot ovat kalustettu, mutta yleensä petivaatteet ja pyyhkeet pitää ostaa itse. Asunto maksaa $350-495 per kuukaudessa. Asuntolassa on vaihtoehtona kahden hengen huoneita tai 4 hengen huoneita omalla kylpyhuoneella. Jokaisessa asuntolassa on ilmainen Wi-Fi, paikallispuhelinpalvelu ja kaapeli TV. Keittiön varusteet asuntolassa on rajallinen, mutta opiskelijat voivat vuokrata minijääkaappeja ja mikroaaltouuneja. Jokaisessa asuntolassa on pesutupa ja pesukoneet toimivat kolikoilla. Asuntolassa asuminen ja 15 kerran ruokailu viikossa maksaa suunnilleen $960 per kuukausi.  

Ruokailu: Asuntolassa asuville opiskelijoille tarjotaan erilaisia Meal Planeja, joissa on tarjolla viisi ruokailupaikkaa kampuksella.  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering  
 • Mechanical Engineering 
 • Tietojenkäsittely 

 St. Mary’s University 

St. Maryn yliopisto sijaitsee San Antoniossa, Texasissa. San Antonio on USA:n seitsemäksi suurin kaupunki, siellä asuu 1,3 ihmistä ja se on turistien suuressa suosiossa. San Antonio tuhottiin Meksikon ja Amerikan  välisessä sodassa, mutta kaupunki menestyi karjan keskuksena sisällissodan jälkeen. Rautateiden saapumisen myötä San Antonio kasvoi kulttuurisesti rikkaaksi kaupungiksi. Yliopisto pääsee parhaiten lentämällä San Antonion lentokentälle. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://smu.ca/ 

Vaihto-opiskelijoille ei järjestetä omaa orientaatio, vaan kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat osallistuvat yliopiston omaan orientaatioon. Vaihto-opiskelijoille järjestetään oma Check-In.  

Syyslukukausi: elokuun puolesta välistä joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin.  

Asuminen: Asuntolassa on mahdollista asua yhden tai kahden hengen huoneissa. Hinnat vaihtelevat riippuen asuntolasta ja kuinka monta ihmistä huoneessa asuu. Asuntola huoneiden hinnat vaihtelevat $3,110-3,465 per lukukausi. Asuntolassa on ilmainen Wi-Fi ja pesutupa. Lisätietoja https://www.stmarytx.edu/campuslife/living-on-campus/ 

Ruokailu: Meal Plan on pakollinen jokaiselle opiskelijalle, joka asuu kampuksella. Meal Planien hinnat vaihtelevat $1,800-2,050. 

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Tietojenkäsittely 

Tennessee Technological  University

Tennessee Tech yliopisto sijaitsee Cookevillessä, Tennesseessä.  Cookeville sijaitsee Cumberland Plateaun kukkuloiden ja vuoristojen keskellä. Cookevillessa asuu 31 000 asukasta. Cookevillen alueella on 150 vesiputousta ja 1,200 mailia järven rantaa ja maailmankuuluja urheilu- ja kuntoilumahdollisuuksia. Opiskelijat pystyvät vaeltamaan, uimaan ja osallistumaan eri tapahtumiin. Parhaiten yliopistolle pääsee lentämällä Nashville lentokentälle, josta on kuljetus Cookevilleen. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://www.tntech.edu/  

Orientaatio pidetään viikkoa ennen kurssien alkamista.  

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun alusta toukokuun alkuun. 

Asuminen: Vaihto-opiskelijat asuvat kampuksen asuntolassa jaetuissa huoneissa. Peitot, tyynyt, petivaatteet ja pyyhkeet pitää ostaa itse. Keittiötilat eivät ole käytössä, muuta huoneeseen voi ostaa tai lainata minijääkaapin ja mikroaaltouunin. Asuntola maksaa suunnilleen $2,460 per lukukausi. Lisätietoja https://www.tntech.edu/  

Ruokailu: Meal Planin pystyy ostamaan, mutta se ei ole kuitenkaan pakollinen. Meal Planeja on monta erilaista ja hinnat vaihtelevat $300-$2,300. Lisätietoja https://new.dineoncampus.com/ttu  

 SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • International Business 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Tietojenkäsittely 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka 
 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Sähkö- ja automaatiotekniikka 
 • Kuvataide 
 • Sairaanhoitaja 
 • Industrial Management 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering  
 • Mechanical Engineering 

Troy University

Troy yliopisto sijaitsee Troyn kaupungissa, Alabamassa. Troyssa asuu 18 000 asukasta ja se on yksi nopeimmin kasvavista kaupungeista Alabamassa.  Troyn kaupungilla on rikas historia ja kulttuuri joka yhdistää  eteläisen perinnön ja yliopistokaupungin. Downtownin aukiolla on paljon kauppoja, aktiviteetteja ja ravintoiloita.  Yliopistolle pääsee parhaiten lentämällä Montgomeryyn tai Atlantaan, Georgiaan, josta on 2,5h matka yliopistolle. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://www.troy.edu/international/  

Orientaatio pidetään viikkoa ennen kurssien alkamista.

Syyslukukausi: elokuun puolesta välistä joulukuun puoleen väliin.

Kevätlukukausi: tammikuun alusta toukokuun puoleen väliin. 

Asuminen: AMK-tason opiskelijat asuvat asuntoloissa ja ylempi AMK- tason opiskelijat voivat asua asuntolassa tai asunnossa. AMK-tason opiskelijoille on oma asuntola nimeltä Pace International Hall. Asuntolan hinta vaihtelee $1900-2100 per lukukausi. Ylempi AMK-tason opiskelijoiden asunnot ovat kampuksen ulkopuolella. Asuntojen hinta on suunnilleen $550 per kuukausi. Lisätietoja https://www.troy.edu/housing/index.html  

Ruokailu: Opiskelijat jotka asuvat kampuksella, Meal Planin ostaminen on pakollista. Meal Plan maksaa suunnilleen $1600 per lukukausi. Lisätietoja https://www.troy.edu/housing/dining.html  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Tietojenkäsittely 
 • Yrittäjän koulutusohjelma 

University of North Alabama

University of North Alabama, sijaistee Florencessa, Alabamassa. Florencessa asuu 37 000 asukasta ja kaupunki on perustettu 1818.  Florence sijaitsee  Tennessee-joen varrella. Alueen kolme lähikaupunkia ja Florencea kutsutaan nimellä “The Shoals”. Kampuksella asustaa kaksi leijonaa, nimeltä Leo ja Una. Yliopistolle pääsee parhaiten lentämällä Huntsvilleen, josta on myös kuljetus yliopistolle tai Nashvillen lentokentälle, josta on oma kuljetus.   Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://www.una.edu/ 

Orientaatio järjestetään viikkoa ennen vaihto-opiskelijoille ja se on pakollinen kaikille. Orientaatiossa mennään läpi kaikki asiat mitä tarvitsee tietää. Lisätietoja orientaatiossa käydyistä asioista löytyy   https://www.una.edu/international/Orientation%20Week/index.html  

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun alusta toukokuun puoleen väliin. 

Asuminen: Vaihto-opiskelijoiden pitää asua kampuksen asuntoloissa. Kampuksella on 7 asuntolaa, josta opiskelija voi valita itse. Asuntoloissa on mahdollisuus asua kahden hengen huoneissa, osassa huoneista löytyy oma kylpyhuone. Asuntoloissa on ilmainen Wi-Fi, kaapeli TV ja pesutupa. Asuntoloissa on keittiö, mutta keittiövälineet ovat rajalliset. Asuntola huoneisiin voi kuitenkin ostaa tai vuokrata minijääkaapin ja mikroaaltouunin. Lisätietoja https://www.una.edu/housing/residence-halls/room-rates.html  

Ruokailu: Opiskelijat jotka asuvat kampuksella, pitää ostaa Meal Plan. Meal Planeja on erilaisia, joista voi valita parhaimman omalle itselleen. Lisätietoja https://www.una.edu/tuition/meal-plan-information.html  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Tietojenkäsittely 

 University of North Carolina – Pembroke

University of North Carolina- Pembroke sijaitsee nimen mukaisesti  Pembrokessa, North Carolinassa. Kampus sijaitsee North-Carolinan kaakkoisosassa, suunnilleen 160km päässä Raleighista.  Pembroke on ollut Pohjois-Carolin suurimman pohjoisamerikkalaisen väestön, Lumbeesin, poliittinen ja kulttuurinen keskus 1700-luvulta lähtien, joka tekee  Pembroken historialliseksi ja kulttuurisesti rikkaaksi paikaksi opiskella. Sijainti on kätevä kaikkiin suurimpiin kaupunkeihin, niin Carolinoissa kuin Washington D.C. Alueen läheisyydessä on kauniita rantoja ja kylpylöitä. Parhain tapa matkustaa yliopistolle on lentämällä Raleigh/Durhamin lentokentälle,  josta on kuljetus yliopistolle. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://www.uncp.edu/ 

Ennen lähtöä vaihto-opiskelijoilla annetaan tehtäviä liittyen orientaation ja ne palautetaan sähköpostitse. Vaihto-opiskelijoiden pitää valita kurssit ja täyttää kaikki lomakkeet, mitä vaihtoyliopistolta on saanut ennen lähtöä. Pakollinen orientaatio pidetään muutamaa päivää ennemmin, kun kurssit alkavat. Orientaatiossa tutustutaan kampukseen, USA:n kulttuuriin ja muihin tärkeisiin asioihin.  

Syyslukukausi: elokuun puolesta välistä joulukuun alkuun. 

Kevätlukukausi: tammikuun alusta toukokuun alkuun. 

Asuminen: Vaihto-opiskelijat asuvat Village Apartments- nimisessä asuntokompleksissa, jossa on 3 makuuhuonetta, yhteinen keittiö ja olohuone. Yhdessä makuuhuoneessa asu joko yksi tai kaksi ihmistä. Hinta asunnosta on suunnilleen $2,395 per lukukausi. Lisätietoja https://studentaffairs.uncp.edu/housing-residence-life/housing-residence-life-homepage5/resources/housing-rates-gi/ 

Ruokailu:  Meal Planin ostaminen ei ole pakollista, sillä asunnoissa on omat keittiöt. Jos sen kuitenkin haluaa Meal Planien hinta alkavat $1,170 per lukukausi. Lisätietoja https://uncp.sodexomyway.com/my-meal-plan/  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Sairaanhoitaja 
 • Tietojenkäsittely 

Washburn University 

Washburn yliopisto sijaitsee Topekassa, Kansasissa. Topeka on Kansasin osavaltion pääkaupunki, USA:n keskellä. Topekassa asuu 122 000 asukasta. Washburnin yliopisto tarjoaa yli 200 koulutusohjelmaa. Kampuksella on yli 100 kerhoa ja järjestöä, joihin opiskelijat voivat liittyä. Kampuksella ja Topekan kaupungissa järjestetään myös paljon tapahtumia ja festivaaleja. Topekan luonnon nähtävyyksiä ovat joet ja järvet, virkistysalueet ja puistot sekä vaellus- ja pyöräilyreitit ympäri kaupunkia. Yliopistolle pääsee parhaiten lentämällä Kansas City, Missourin lentokentälle, josta on kuljetus yliopistolle. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta   https://washburn.edu/index.html  

Vaihto-opiskelijoille järjestetään pakollinen orientaatio muutamaa päivää ennemmin kurssien alkamista. Orientaatiossa mennään läpi asioita, joita vaihto-opiskelijan pitää tietää. Orientaatiossa valitaan myös ohjaajan kanssa kurssit. Lisätietoja orientaation sisällöstä   https://washburn.edu/academics/international-programs/international-students/orientation-arrival.html  

Syyslukukausi: elokuun puolesta välistä joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin.  

Asuminen: Vaihto-opiskelijat asuvat yleensä Living Learning Center (LLC)- nimisessä asuntolassa, joka on yhdistetty rakennukseen, josta löytyy tietokoneluokkia, keittiö, virkistysalueita, pesutupa ja ruokakauppa. Kampuksella voi asua myös Washburn Village-nimisessä asuntokompleksissa tai Lincoln Hall- nimisessä asuntolassa, joka on kampuksen uusin asuntola. LLC- asuntolan asunnot ovat tarkoitettu 4:lle hengelle, jossa on kaksi makuuhuonetta ja yhteinen kylpyhuone. Washburn Villagessa ja Lincoln Hallissa on eri kokoisia huoneita. Asuntoloissa on ilmainen Wi-Fi ja kaapeli TV. Asumisen yhteyteen lasketaan Meal Plan ja yhteissumma vaihtelee $850-$1,000 per lukukausi. Lisätietoja https://www.washburn.edu/student-life/housing-dining/index.html  

Ruokailu: Meal Planin hinta on laskettu asumisen yhteyteen. Opiskelijat pystyvät myös kokkaamaan itse asuntolan keittiöissä. Lisätietoja https://www.dineoncampus.com/washburn/?cmd=Residents  

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering 
 • Sairaanhoitaja 
 • Tietojenkäsittely 

 Weber State University

Weber State yliopisto sijaitsee Ogdenissa, Utahissa. Ogdenissa asuu 84 000 asukasta ja kaupungilla on seikkailun vetovoimaa. Ogdenin kaupunki persoonallisuus perustuu mielenkiintoiseen tasapainoon hyvistä palveluista ja jännittävästä yöelämästä ympäri vuoden ulkoilu ajanviettoon ja Wasatchin vuoristoseudun majesteettiseen kauneuteen. Paras tapa päästä yliopistolle on lentää Salt Lake Cityn lentokentälle, josta on kuljetus yliopistolle. Lisätietoja yliopiston omilta sivuilta https://www.weber.edu/  

Orientaatio järjestetään vaihto-opiskelijoille viikkoa ennen kurssien alkamista ja se on pakollinen kaikille vaihto-opiskelijoille. Orientaatiossa mennään läpi asioita, joita vaihto-opiskelijan on hyvä tietää.  

Syyslukukausi: elokuun lopusta joulukuun puoleen väliin. 

Kevätlukukausi: tammikuun alusta huhtikuun loppuun.  

Asuminen: Vaihto-opiskelijat asuvat kampuksen asuntoloissa joko yhden tai kahden hengen huoneissa. Asuntoloissa on ilmainen Wi-Fi.  Asuntola huoneiden hinnat vaihtelevat $3200-$5000 per lukukausi. Lisätietoja https://www.weber.edu/housing  

Ruokailu: Kampuksella asuvien opiskelijoiden pitää ostaa Meal Plan. Meal Planien hinnat vaihtelevat $1200- $2300 per lukukausi. Lisätietoja https://weber.sodexomyway.com/my-meal-plan/   

SAMK:lta voi hakea vaihtoon tähän kouluun, jos opiskelee: 

 • Energia- ja ympäristötekniikka 
 • Industrial Management 
 • International Business 
 • Johtaminen ja palveluliiketoiminta (Ylempi AMK) 
 • Kuvataide 
 • Liiketalous (kansainvälinen kauppa) 
 • Liiketalous (taloushallinto tai luova markkinointi) 
 • Logistiikka 
 • Matkailu 
 • Mechanical and Production Engineering 
 • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka 
 • Sosionomi 
 • Sähkö- ja automaatiotekniikka 
 • Tietojenkäsittely 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.