13. Matkustelu Yhdysvalloissa

Kun kerran Yhdysvaltoihin asti lähdetään täältä kylmästä pohjolasta, niin kannattaa matkustella mahdollisimman paljon ympäri USA:ta. Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää ja siellä on niin paljon erilaisia paikkoja missä käydä, kaikki vain yhden maan sisällä.  

Miami

Parhaimmat tavat matkustella Yhdysvalloissa on joko vuokraamalla auto tai lentämällä. Juna- ja linja-autoyhteydet ovat erittäin huonoja USA:ssa ja niillä matkustaminen ei ole turvallisin vaihtoehto.  Lentojen lähtökaupunkeja kannattaa vertailla, sillä hinnat vaihtelevat paljon. Isoilta lentokentiltä voi saada lennot puolet halvemmalla, mitä pienemmiltä lentokentiltä. Kohteessa ei kannatta käyttää ”normi” takseja, sillä Uberilla kulkeminen tulee huomattavasti halvemmaksi. Isoimmissa paikoissa tietenkin kannattaa käyttää julkista liikennettä. Jos haluaa säästää rahaa majoituksessa, niin kannattaa käyttää Airbnb:tä, hostelleja ja Couch Surfingia.  

New Orleans

Haastattelin opinnäytetyötäni varten neljää SAMK:n opiskelijaa, jotka ovat jo olleet USA:ssa vaihdossa ja hyvä vinkki mitä yhdeltä haastateltavalta sain, oli että kannattaa käydä erikoisemmisakin paikoissa, kuin vaan isoissa kaupungeissa. Kohteeseen päästyä ei kannata mennä kaikkiin turistipaikkoihin, vaan kannattaa kysyä paikallisilta apua, sillä he tietävät parhaat nähtävyydet ja ravintolat.  

New York

Ennen kuin oma vaihtoni alkoi Alabamassa, niin olin neljän päivän lomalla Miamissa. Miamista lensin Atlantan kautta Huntsvilleen, Alabamaan, josta vaihtokoulun KV-toimisto oli järjestänyt kuljetuksen koululle. Seuraava matka oli vaihtokoulun KV-toimiston järjestämä reissu Nashvilleen, Tennesseehen. Kolmas reissuni oli autolla kämppäkaverini vanhempien luokse Missisippiin.  Kiitospäivälomalla teimme roadtripin vaihtokavereideni ja yhden usalaisen kaverini vanhempien luokse Etelä-Alabamaan. Sieltä teimme päiväreissuja niin Pohjois-Floridaan kuin New Orleansiin, Louisianaan. Vaihtoni jälkeen lensin vielä kavereideni kanssa New Yorkiin viikoksi, josta lensimme takaisin Suomeen.  

Vaihtoaika menee todella nopeasti, joten jos haluat matkustella johonkin, kannattaa suunnitella matkat ajoissa tai muuten ne jäävät tekemättä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *