15. Omat fiilikset Yhdysvaltojen opiskelijavaihdosta

Päällimmäinen muisto Yhdysvaltojen opiskelijavaihdosta University of North Alabamasta on… SE OLI ELÄMÄNI PARASTA AIKAA JA KOKEMUS JOKA KANTAA LÄPI ELÄMÄNI!! Oman opiskelijavaihdon aikana kasvoin ihmisenä todella paljon ja opin kursseilla todella paljon. Vaikka ensimmäinen ajatus englanniksi opiskelusta oli hieman pelottava, mutta opiskeluun pääsi helposti mukaan ja oma englannin kieli parantui huomattavasti. Itselläni ei myöskään ole enää pelkoa puhua englantia, vaan voin vaihtaa suomen kielestä englantiin kesken keskustelun ja tästä on ollut paljon apua omassa työssäni.  

Olen pienestä pitäen halunnut kokea opiskelija elämän USA:ssa ja vihdoin pääsin kokemaan sen! Uskon, että tämä unelma on lähtenyt liikkeelle amerikkalaisista teini-leffoista mitä on tullut katsottua. Hauskinta on se, että kaikki kliseet mitkä ovat elokuvista tuttuja ovat totuus. Ihmiset ajavat isoilla lava-autoilla, käyttävät flanelli paitoja, cheerleaderit seurustelevat amerikkalaisen jalkapallon pelaajien kanssa, jne. Olin niin hienoa päästä kokemaan usalainen kulttuuri niin läheltä ja olla osa opiskelija elämää USA:ssa! ROAR LIONS!

Oli niin hienoa päästä matkustelemaan Yhdysvalloissa opiskelijavaihtoni aikana! Matkustelin muun muassa Miamissa, New Yorkissa, New Orleansissa ja Nashvillessa. New York ja Miami on ollut jo pitkään bucket listillä ja vihdoin pääsin matkustamaan niihin!! Olihan ne niin hienoja, paikkoja, että niihin on pakko päästä vielä uudestaan! Teimme kavereideni kanssa muutaman road tripin ja nekin olivat aivan mahtavia kokemuksia! Joskus vielä palaan Yhdysvaltoihin ja ajan koko maan läpi ♥ 

Parasta opiskelijavaihdossani oli kuitenkin kaverit, niin paikalliset kuin muut vaihto-opiskelijat!! Yhdysvaltojen opiskelijavaihdossa on se hyvä puoli, että vaihto-opiskelijoita tulee ympäri maailmaa, mutta taas Erasmus-vaihdossa melkein kaikki ovat eurooppalaisia. Omassa vaihtoyliopistossani oli paljon vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Meitä oli vain neljä vaihto-opiskelijaa Euroopasta ja muut olivat Aasiasta, Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Oli todella kiva päästä tutustumaan ihmisiin, jotka tulivat muualta kuin Euroopasta, koska heidän kulttuurinsa on niin erilainen ja mielenkiintoinen! Nyt minulla on kavereita ympäri maailmaa ja pääsen matkustelemaan heidän luokse ♥ 

 

Vaikka Yhdysvaltojen opiskelijavaihto tulee loppujen lopuksi kalliiksi, niin on se kyllä joka pennin arvoinen!! Jos sinua vähäänkään kiinnostaa opiskelijavaihto Yhdysvalloissa, niin ota härkää sarvista kiinni ja tee vaihtohaku sinne! Meillä on niin hyvät rahoitukset Suomessa opiskelijavaihtoa varten, niin Kela kuin ammattikorkeakoulujen apurahat, joten ne kannattaa hyödyntää! Lisäksi Magellanin vaihto-opiskelijoiden ei tarvitse maksaa mitään kursseista Yhdysvaltojen vaihtoyliopistoissa ja se on myös suuri etu, mitä muilla ei ole!  

Lähtekää ihmiset Yhdysvaltojen opiskelijavaihtoon, lupaan sen, että et tule katumaan sitä päätöstä!! 

Kiitoksia kaikille, jotka ovat lukeneet blogiani ja toivoin, että blogistani on ollut teille hyötyä! 

Terveisin, Josefiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *